Ghid pentru REVISAL HG-500/2011

  1. Înainte de REVISAL:
    1. Verificați în 6/OS sau 5/OC dacă aveți funcțiile în regula, inclusiv codurile lor COR. Dacă vă lipsesc funcții, adăugați-le, apoi în 7/OS sau 6/OC (actualizare personal), atribuiți-le la salariații corespunzători.
    2. Verificați în 33/OS sau 164/OC dacă aveți adresele în regulă, inclusiv codurile SIRUTA.
    3. Verificați în 7/OS sau 6/OC câmpurile 159 (dacă se raportează la REVISAL), 147 (dacă este contract pe perioadă determinată) și 7 (până la ce dată este valabil contractul pe perioadă determinată). Inspectarea se poate face cu 21/OS sau 57/OC. Bineînțeles, presupun că celelalte informații sunt corecte (funcția, data angajării, salariul, spor vechime...).
  2. REVISAL-ul se face în 102:
    1. Cu A se instalează programul REVISAL al ITM. Versiunea aceasta de program, conform HG 500/2011 nu afectează versiunea veche (care rămâne instalată și cu toate datele aferente, neschimbată), așa că nu trebuie să aveți teamă să o instalați. Puteți avea probleme cu calculatorul, că nu vrea să se instaleze, dar asta este altă problemă, trebuie să apelați la cineva (care să vă verifice de viruși, eventul să vă reinstaleze Windows-ul). Operațiunea durează oarece timp, ba, de cele mai multe ori, are loc și restartarea calculatorului. De această versiune de REVISAL ITM este necesar ca să ne valideze fișierul XML creat cu aplicația noastră (lucru ce se face în 102/B).
    2. Cu 1 se "ajustează" informațiile despre societate. Tot aici, dacă exista, se completează și parola de acces la saitul ITM (la transmiterea ONLINE se poate da Click dreapta și Paste, ca să nu mai fie tastată).
    3. Cu 2 se "ajustează" informațiile despre salariați. În general, cu excepția numărului de contract, ar trebui să cam găsiți totul în regulă. La numărul de contract am trecut marca. Dumneavoastră intrați și introduceți-l pe cel corect (este vorba de numărul dat de dvs, nu de ITM).
    4. Cu 3 se creează declarația în format XML. Nu va întreabă nimic.
    5. Cu B se apelează automat programul REVISAL ITM. Trebuie să intrați pe ultima coloană, 'Validare registru non-Revisal'. Vă cere apoi calea fișierului de validat. Se caută în discul 'C', folderul 'xml', subfolderul 'codfiscal'. Aici căutați fișierul care începe cu 'rvs', continuă cu luna, anul și codul fiscal și are extensia 'xml'. Dați click pe el. Dacă vă spune că 's-a generat...' trebuie să vă bucurați. Altfel aveți erori și trebuie să le corectați. Rezultatul, dacă a mers validarea, este un fișier care se găsește tot acolo, cu același nume, dar cu extensia '.rvs'.
    6. Cu D se transferă fișierul de dus la ITM pe un alt suport.
    7. Cu F transmiteți REVISAL-ul ONLINE, prin Internet. Programul lansează automat 'Internet Explorer'-ul cu pagina ITM. Alegeți căsuța din stânga, pentru REVISAL Hg 500. Completați codul fiscal. La parolă puteți da click dreapta și Paste (dacă ați completat-o la angajator). Fișierul de transmis îl găsiți în discul C, folder 'xml', subfolder cod fiscal. Numele lui începe și se termină cu 'rvs'. În nume mai este luna, anul și codul fiscal.

ing.Stan Sava, Buzau, 12-sep-2011, tel.0744/884449